









Macarons Franțuzești
Ingrediente
Rețeta originală ajunge pentru 8 porții
Lista ingredientelor
3 albușuri
¼ cană zahăr alb
1 ⅔ căni de zahăr de cofetărie
1 cană migdale mărunțite fin
Lista instrucțiunilor
Pasul 1
Tapetați o foaie de copt cu un covor de silicon.
Pasul 2
Bateți albușurile de ou în castronul unui mixer de stat, prevăzut cu un accesoriu pentru batere, până când albușurile sunt spumoase; bateți zahărul alb și continuați să bateți până când albușurile de ou sunt lucioase, pufoase și țin vârfuri moi. Cernem zahărul cofetarilor și migdalele măcinate într-un castron separat și împăturim rapid amestecul de migdale în albușuri, aproximativ 30 de lovituri.
Pasul 3
Puneți o cantitate mică de aluat într-o pungă de plastic cu un colț mic tăiat și creați un disc cu diametrul de aproximativ 3 cm, pe foaia de copt pregătită. Dacă discul aluatului formează un vârf în loc să se aplatizeze imediat, pliați ușor aluatul de câteva ori și reîncercați.
Pasul 4
Când aluatul este suficient de amestecat pentru a se aplatiza imediat într-un disc uniform, umpleți cu lingura o pungă de patiserie cu un vârf rotund. Presați aluatul pe foaia de copt în coloane, lăsând spațiu între discuri. Lăsați macarons-urile să se usuce la temperatura camerei până când formează o crustă tare deasupra, aproximativ 1 oră.
Pasul 5
Preîncălziți cuptorul la 140 de grade C.
Pasul 6
Coaceți macarons-urile până când se rumenesc, aproximativ 10 minute; lăsați macarons-urile sa se răcească înainte de a le umple.
Utilizați aceste cantități:
100 de grame albușuri
50 de grame zahăr alb
200 de grame zahăr de cofetărie
110 grame migdale măcinate
Dacă nu aveți o sită, puteți folosi un blender sau robot de bucătărie pentru a amesteca bine migdalele și zahărul de cofetărie. Doar amestecați sau pulsați timp de treizeci de secunde. Deoarece consistența amestecului este ca cea a aluatului de tort, va trebui să fiți foarte rapizi. Țineți punga de patiserie lateral pentru a nu se vărsa.
Informații nutriționale
Pe porție:
190 de calorii; proteine 6,9g 14% DV; carbohidrați 36,4g 12% DV; grăsime 2,6g 4% DV; sodiu 22mg 1% DV.